Vraag en antwoord

Hieronder probeer ik vast antwoord te geven op een aantal veel gestelde vragen.

Blijf je toch nog met een vraag zitten, mail het me gerust.

 • Allergieën,blessures en dergelijke

  Ondanks mijn opleiding Shiatsu en diverse trainingen in verschillende massagetechnieken, ben ik geen medicus. In mijn behandeling ben ik afhankelijk van de informatie die jij mij geeft.  Ben je allergisch, heb je een blessure of andere klachten, vertel het me dan. Dan kan ik er rekening mee houden.

 • Declaratie

  Behandelingen bij Attent Qi zijn niet te declareren bij je verzekering. Om je als praktijk aan te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij moet je jaarlijks bepaalde cursussen volgen, met de nodige kosten die daarbij horen. Ik heb er voor gekozen om mijn cursussen zelf uit te zoeken die meer bij mijn praktijk passen.

 • Massageolie

  Voor het masseren gebruik ik doorgaans amandelolie met enkele druppels essentiële olie voor een positieve werking. In zeldzame gevallen kan er een allergische reactie optreden. Mocht je van jezelf weten dat je allergisch bent voor een bepaalde stof, ben je zwanger of heb je epilepsie, zeg het dan even. Dan gebruik ik een neutrale olie.

 • Intimiteit

  Tijdens een massage kan het voorkomen dat je een bepaalde staat van opwinding ervaart. Dit is een volkomen natuurlijke reactie die ontstaat door de aanraking. De meeste masseurs zullen hier ervaring mee hebben. Het lastige is dat mannen dat moeilijker kunnen verbergen dan vrouwen.

  Laat het je ontspanning niet in de weg staan. Ik ga gewoon door met de massage, maar verwacht niet van mij dat ik intieme handelingen ga verrichten.

 • Afspraak verzetten

  Je hebt een afspraak gemaakt, maar die kan niet doorgaan. Jammer, maar dat kan gebeuren. Wel fijn als je het even op tijd laat weten. Dan kan ik misschien nog iets anders inplannen.

  Wanneer je zonder bericht niet op de afspraak komt, ben ik genoodzaakt om toch een factuur te sturen.

 • Dresscode

  Hoeveel je uittrekt of juist aan laat voor een massage beslis je zelf. Belangrijk is dat je jezelf er prettig bij voelt. Je wordt in ieder geval toegedekt onder een grote doek, omdat je toch veel warmte verliest.

  Bij Triggerpoints, Dynamisch pulsen en shiatsu wordt geen olie gebruikt. Daar kunnen de kleren dus eventueel aan blijven.

 • Massagebon

  Wil je iemand trakteren op een fijne massage? Dan kan je bij mij een massagebon kopen voor een behandeling. Dat kan digitaal door een mailtje te sturen. Maar je kan ook een bon kopen in de praktijk.

Start chat
Vraagje? Stuur een WhatsAppje
Hallo, Janneke hier.
Kan ik je helpen?