Gluteus Maximus

Grote bilspier

Aanhechting

De Gluteus Maximus hecht aan de achterrand van het bekken langs het heiligbeen, en aan het dijbeen net onder de trochanter major.

Werking

De Gluteus Maximus zorgt ervoor dat je je been naar achteren kan strekken of bij de heup naar buiten draaien. Verder helpt hij mee met het stabiliseren van het bovenlichaam.

Klachten

Triggerpoints in de Gluteus Maximus zorgen voor ‘onrust’ of pijn bij langdurig zitten, tegen een heuvel op lopen en bij voorover buigen. De pijn is vooral voelbaar in onderrug, heupen, staartbeen en het SI-gewricht.

Behandeling

Je kan triggerpoints in de Gluteus Maximus behandelen met je duimen, maar waarschijnlijk heeft een balletje tegen de muur meer effect.

Plaats het balletje tegen de muur en zoek de locatie van het triggerpoint. Beweeg nu langzaam op de uitademing van links naar rechts of op en neer. Bij het inademen rol je zonder druk weer terug. Herhaal deze beweging een keer of 6 per behandeling.

Strekking

Wanneer je na een paar dagen wat verlichting voelt in de pijn, kan je voorzichtig proberen om de spier wat te strekken. Dit mag alleen nooit veel pijn doen. Wacht in dat geval nog een paar dagen.

Start chat
Vraagje? Stuur een WhatsAppje
Hallo, Janneke hier.
Kan ik je helpen?

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/u61201p57978/domains/attent-qi.nl/public_html/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-backend.php on line 1146

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/u61201p57978/domains/attent-qi.nl/public_html/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/class-asset-manager.php on line 816