Ontspanningsmassage

Naast het feit dat een ontspanningsmassage gewoon fijn is, helpt het ook mee om klachten te behandelen en voorkomen. Twee vliegen in een klap, dus.

Het lymfestelsel wordt aan het werk gezet, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Het lichaam wordt ‘uitgenodigd’ om spanningen los te laten, spierspanning verminderen. Bij massage op de huid gebruik ik natuurlijke plantaardige olieën, afgemaakt met enkele druppels etherische olie.

Bij een ontspanningsmassage integreer ik verschillende technieken, naar behoefte van de cliënt.

Naast een volledige lichaamsmassage kunt u ook kiezen voor een kortere deelbehandeling. Bijvoorbeeld voor een massage van hoofd, gezicht, nek en schouders. Of alleen een voetenmassage of een speciale cellulite-behandeling.

Hotstone massage

Hotstone massage is HOT. En terecht. Naast een uiterst ontspannende werking, heeft het ook een helend en zuiverend effect. De bloedcirculatie wordt bevorderd, afvalstoffen verwijderd en spieren ontspannen. Na een hotstone-massage voel je je als herboren.

Door de diepe werking van de warmte wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, spieren verwarmd en afvalstoffen afgevoerd. En terwijl je lichaam dit allemaal doet, hoef je zelf niets meer te doen dan genieten.

Voor een hotstone-behandeling worden natuurlijke basaltstenen verwarmd in water. Grote stenen worden op je rug, buik of benen gelegd om hun warmte goed te laten doordringen in je lichaam. Op foto’s liggen de stenen heel mooi op de blote huid, maar zelf leg ik altijd een dunne doek tussen de huid en de stenen, en dek ik de stenen af met een andere doek. De afgifte van warmte wordt zo beter verdeeld. Naast de plaatsing van de grote stenen wordt het lichaam gemasseerd met geoliede warme stenen.

Dynamisch Pulsen

Volledige ontspanning…
Het gevoel alsof je opgaat in een deinende oceaan…
Weer in contact komen met je eigen lijf…

Het zijn slechts pogingen om te beschrijven wat het effect is van een dynamische massage, of holistic pulsing behandeling. Je moet het gewoon zelf ervaren.

Eigenlijk kan je dit nauwelijks massage noemen. Toch is het, goed uitgevoerd, zeker zo ontspannend als een hotstone behandeling. Het lichaam wordt door subtiele pulsen helemaal in een lichaams-eigen ritmische beweging gebracht. De puls resoneert door het hele lichaam, waardoor blokkades op een zachte manier worden opgeheven.

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Een pulsing behandeling wordt door veel mensen ook ervaren alsof het lichaam deint in het water, gewichtloos is, stroomt, ontspant en gelijk verkwikt. Door de constante ritmische beweging, die steeds van richting en oorsprong verandert, kan je haast niet anders dan je dagelijkse beslommeringen laten gaan en je overgeven aan de flow. Zoals gezegd, je moet het gewoon ervaren.

Een pulsing behandeling wordt op de massagetafel gegeven. De kleren kunnen daarbij gewoon aan blijven, want er komt geen olie aan te pas.

Uiteraard is deze techniek ook goed in te passen in een ontspanningsmassage met olie. Ook in de shiatsu-behandeling worden puls-bewegingen toegepast.

Heb je net een fijne massage gehad, heerlijk ontspannen, en dan moet je de auto weer in…

Maar dat hoeft toch niet. Ik kan ook naar jou komen voor een massage aan huis.

Ik neem een massagetafel mee, doeken en olie. Jij zorgt voor een plek van ongeveer 2 bij 3 meter.

Heb je die ruimte niet? Dan kan het eventueel ook op de eettafel. Met mijn Body Cushion toveren we die zo om in een heerlijke massagetafel.

Stuur een mail naar info@attent-qi.nl of bel met 06-2674 6292.
Ik ben niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen. Spreek dan a.u.b. een bericht in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.