De geur van benzoë

benzoe, een heerlijke geur

Wat een heerlijke geur is dat toch, de geur van Benzoë. Wat mij betreft kan daar geen dure parfum tegenop. Maar dat wisten de Chinezen, oude Egyptenaren, Islamieten en Hindoes al lang. Die brandden al eeuwen hars van benzoë bij diverse rituelen.

De geur wordt beschreven als die van vanille, maar voor mij ruikt het naar meer, dieper, aardser. En naast dat het lekker ruikt, doet het ook nog eens heel veel voor je. Het werkt goed op de luchtwegen, helpt bij artritis en reuma en is ook nog eens heel goed voor de huid. Naast het gebruik in massageolie doe ik het ook in mijn eigen gezichtsolie.

Gisteren heb ik voor de opening van mijn nieuwe praktijk een aantal massageolies gemaakt. Bij een daarvan heb ik ook Benzoë gebruikt, in een bloemenolie samen met Geranium en een vleugje Ylang Ylang. Ook heb ik olie voor de spieren gemaakt, een olie voor ontspanning en een citrusolie. Alle cliënten van mijn nieuwe praktijk krijgen in de eerste weken hiervan een flesje mee naar huis.

Naar welke olie gaat jouw voorkeur?

Interessant? Deel gerust.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.